ARTICOLE

Echinaceea - beneficii pentru sanatate

Poţi preveni sau scurta perioada de disconfort cauzată de gripă şi răceală, pentru a te bucura de culorile toamnei în mijlocul ei... nu din reclame sau din spatele ferestrelor inchise. Echinacea este o plantă medicinală nativ americană, denumită aşa datorită capului de formă conică, pe care se dezvoltă seminţe care seamănă cu ţepii unui arici furios (echinos din limba greacă este denumirea pentru arici). Arheologii au descoperit dovezi că americanii nativi, utilizau echinacea acum mai mult de 400 de ani pentru a trata infecţiile şi rănile. De-a lungul istoriei oamenii au folosit echinaceea pentru a trata scarlatină, sifilisul, malaria, septicemia şi difteria. Deşi această plantă a fost populară în timpul secolelor 18 şi 19, utilizarea sa a început să scadă în Statele Unite, după introducerea antibioticelor. Preparatele cu Echinacea au devenit din ce în ce mai populare în Germania de-a lungul secolului 20. De fapt, cea mai mare parte a cercetării ştiinţifice pe Echinacea a fost efectuată în Germania. Astăzi, oamenii folosesc echinaceea pentru a scurta durata răcelilor şi pentru a reduce simptomele, cum ar fi durerea în gât (faringită), tusea şi febra. Mulţi botanişti recomandă, de asemenea, echinaceea pentru a ajuta la stimularea sistemului imunitar şi în lupta împotriva infecţiilor din corp.

Utilizări generale
Mai multe studii de laborator sugerează că Echinacea conţine substanţe active care stimulează funcţia imună, ameliorează durerea, reduce inflamaţia, are efecte antivirale şi antioxidante. Din acest motiv, se recomandă echinacea pentru a trata infecţii ale tractului urinar, infecţiile vaginale (Candida), infecţii ale urechii (de asemenea, cunoscută sub numele de otită medie), sinuzita, rinita. Studiile preliminare de laborator sugerează că echinaceea poate inhiba tumorile de colon atunci când este combinată cu acid cichoric. Un studiu chiar sugerează că extractul de echinacea exercită o acţiune antivirală în dezvoltarea leziunilor herpetice recurente determinate de virusul herpes simplex (HSVI), atunci când este administrata înainte de infectare.

Răceala
Mai multe studii clinice au arătat că persoanele care iau Echinacea, de îndată ce se simt rău pot reduce severitatea răcelii şi au mai puţine simptome decât cei care nu o folosesc. Un studiu efectuat pe 95 de persoane cu simptome timpurii de răceală şi gripă (cum ar fi curgerea nasului, gâtul inflamat şi febra) a relevat că cei care beau mai multe ceşti de ceai cu echinacea în fiecare zi timp de 5 zile s-au simţit mai bine, mult mai devreme, decât cei care au băut ceai fără echinacea. În urmă unei revizuiri a 14 studii clinice s-a constatat că Echinacea a redus şansele de a dezvolta o răceală cu 58%. Preparatele Echinacea testate, diferă foarte mult. Este important să alegeţi un supliment de înaltă calitate şi să folosiţi Echinacea cât mai curând posibil, pe parcursul sezonului rece.

Новини українською. Рецепти вдалої пошукової оптимізації в Google

Drogheria Viridis Facebook