Acc 100mg x 20 Plicuri
Producator: SANDOZ
Medicament recomandat in afectiuni bronsice si pulmonare.
Acest produs nu mai face parte din oferta farmacia-viridis.ro.
Indicatii:
Acc 100mg plicuri este indicata in special in afectiunile bronsice si pulmonare acute (bronsita acuta, bronsiectazii, in acutizarile bronhopneumopatiei cronice si in mucoviscidoza) insotite de tulburari ale secretiei bronsice.
La bolnavii cu tuse ineficienta, la care acetilcisteina a produs fluidificarea si cresterea secretiei arborelui bronsic este necesara uneori aspiratia, pentru a se pastra permeabilitatea arborelui bronsic.
Contraindicatii:
La persoanele alergice (hipersensibile) la acetilcisteina sau la oricare dintre celelalte componente ale ACC 100.
Compozitie:
Un plic unidoza contine acetilcisteina 100 mg. Celelalte componente sunt: zahar, acid ascorbic, zaharina, aroma de portocale.
Mod de administrare:
Adulti, adolescenti si copii cu varsta peste 7 ani: doza recomandata este de 600 mg acetilcisteina (4-6 plicuri ACC 100) pe zi, in trei prize a 200 mg la fiecare 8 ore.
Copii cu varsta intre 2 si 7 ani: doza recomandata este 400 mg acetilcisteina pe zi, in doua prize a 200 mg la fiecare 12 ore.
Copii cu varsta intre 1 luna si 2 ani: doza uzuala este de 200 mg acetilcisteina in doua prize a cate 100 mg pe zi la fiecare 12 ore.
Precautii:
- daca suferiti de astm bronsic (poate produce bronhospasm; pentru evitarea acestuia trebuie sa luati inainte bronhodilatoare);
- daca aveti insuficienta renala;
- daca aveti insuficienta respiratorie;
- daca aveti varsta peste 65 de ani;
- daca ati avut o boala ulceroasa
Deoarece creste volumul secretiilor bronsice, acetilcisteina poate creste reflexul de tuse. Nu luati medicamente care inhiba tusea, deoarece nu veti mai putea elimina sputa.
Sarcina:
Daca sunteti gravida puteti utiliza ACC 100 numai daca medicul va recomanda acest lucru. Puteti sa alaptati daca utilizati ACC 100.
Reactii adverse:
Foarte rar (la mai putin de o persoana din 10000), au fost raportate reactii gastro-intestinale (dureri in capul pieptului, varsaturi si diaree). Rar (la mai mult de o persoana din 10000, dar la mai putin de o persoana din 1000), s-au semnalat durere de cap, stomatita si tinitus (tiuituri in urechi), precum si reactii de hipersensibilitate cum sunt scaderea marcata a tensiunii arteriale, spasm bronsic, exantem, prurit, eruptii trecatoare pe piele, tahicardie (batai rapide ale inimii) si urticarie. Cazurile de spasm bronsic au aparut mai ales la pacientii astmatici cu hiperreactivitate bronsica.