Acc 200mg x 20 Capsule
Producator: SANDOZ
Medicament recomandat in afectiuni ale cailor respiratorii, la raceala si gripa.
Acest produs nu mai face parte din oferta farmacia-viridis.ro.
Indicatii:
Este recomandat pentru calmarea tusei si expectoratia secretiilor in cazul afectiunilor respiratorii acute si cronice: bronsita acuta, bronsita astmatiforma, bronsiectazii, mucoviscidoza, astm bronsic.
Contraindicatii:
Sa nu fie utilizat in cazuri de hipersensibilitate fata de acetilcisteina.
Nu se utilizeaza la copii sub 2 ani din cauza continutului ridicat de acetilcisteina.
Compozitie:
O capsula contine 200mg acetilcisteina, manitol, acid stearic, colorant E 171.
Mod de administrare:
Adulti si tineri peste 14 ani de trei ori pe zi cate o capsula de ACC 200. Copii intre 6-14 ani: de doua ori pe zi cate o capsula de ACC 200. Copii intre 2-5 ani: se recomanda folosirea formelor farmaceutice cu concentratie adecvata. La pacienti cu mucoviscidoza, cu predispozitie pentru bronsite si cu greutate peste 30 kg se poate mari doza pana la 800 mg.
Capsulele se administreaza ca atare cu lichide dupa mese. Durata tratamentului se va stabili individual. In bronsitele cronice si mucoviscidoza se va face un tratament de lunga durata pentru a realiza o profilaxie a infectiilor. Atentie efectul secretolitic al acetilcisteinei se potenteaza cu lichide.
Precautii:
- daca suferiti de astm bronsic (poate produce bronhospasm; pentru evitarea acestuia trebuie sa luati inainte bronhodilatoare);
- daca aveti insuficienta renala;
- daca aveti insuficienta respiratorie;
- daca aveti varsta peste 65 de ani;
- daca ati avut o boala ulceroasa.
Deoarece creste volumul secretiilor bronsice, acetilcisteina poate creste reflexul de tuse. Nu luati medicamente care inhiba tusea, deoarece nu veti mai putea elimina sputa.
Sarcina:
Daca sunteti gravida sau alaptati puteti utiliza ACC 200mg numai daca medicul va recomanda acest lucru.
Reactii adverse:
Ca toate medicamentele, ACC 200 poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Foarte rar (la mai putin de o persoana din 10000), au fost raportate reactii gastro-intestinale (dureri in capul pieptului, varsaturi si diaree).
Rar (la mai mult de o persoana din 10000, dar la mai putin de o persoana din 1000), s-au semnalat dureri de cap, stomatita si tinitus (tiuituri in urechi), precum si reactii de hipersensibilitate, cum sunt scaderea marcata a tensiunii arteriale, spasm bronsic, exantem, prurit, eruptii trecatoare pe piele, tahicardie (batai rapide ale inimii) si urticarie. Cazurile de spasm bronsic au aparut mai ales la pacientii astmatici cu hiperreactivitate bronsica.
Daca apar reactii de hipersensibilitate intrerupeti tratamentul si prezentati-va la medic.
Cu frecventa necunoscuta s-au raportat sangerari in legatura cu administrarea acetilcisteinei.