Buscopan 10mg x 20 Drajeuri
Producator: BOEHRINGER INGELHEIM
Medicament administrat in spasme ale tractului gastro-intestinal.
Acest produs nu mai face parte din oferta farmacia-viridis.ro.
Indicatii:
- utilizat in dureri de tip colica (dureri abdominale interne, caracterizate prin intensitate oscilanta, crescuta sau redusa, care se repeta precum actioneaza un val fara o localizare precisa) si dureri la nivelul organelor interne mentionate;
- utilizat pentru ameliorarea crizelor produse de contractii spastice la nivelul tractului gastro-intestinal si tractului genitourinar (in stomac, intestine, tract biliar si urinar), inclusiv colici biliare sau renale.
Contraindicatii:
Hipersensibilitate la bromura de butilscopolamina sau la oricare dintre excipienti.
Miastenia gravis.
Megacolon.
Glaucom cu unghi inchis.
Copii cu varsta sub 6 ani, datorita formei farmaceutice.
Compozitie:
Un drajeu contine bromura de butilscopolamina 10mg si excipienti: hidrogenofosfat de calciu anhidru, amidon de porumb uscat, amidon de porumb solubil, dioxid de siliciu coloidal anhidru, acid tartric, acid stearic, povidona, zahar, talc, guma arabica pulbere, dioxid de titan (E 171), macrogol 6000, ceara alba, ceara Carnauba.
Mod de administrare:
Adulti: doza recomandata este de 2 drajeuri Buscopan (20mg bromura de butilscopolamina), de 4 ori pe zi. Pentru ameliorarea simptomelor sindromului de colon iritabil, doza initiala recomandata este de un drajeu Buscopan (10mg bromura de butilscopolamina), de 3 ori pe zi. Daca este necesar, aceasta doza poate fi crescuta la 2 drajeuri Buscopan (20mg bromura de butilscopolamina), de 4 ori pe zi.
Copii cu varsta intre 6 si 12 ani: doza recomandata este de un drajeu Buscopan (10mg bromura de butilscopolamina), de 3 ori pe zi.
Precautii:
Buscopan contine zahar. Pacientii cu afectiuni ereditare rare de intoleranta la fructoza, sindrom de malabsorbtie la glucoza-galactoza sau insuficienta a zaharazei-izomaltazei nu trebuie sa utilizeze acest medicament.
Se recomanda efectuarea unui consult medical in cazul aparitiei de noi simptome, sau daca simptomele se agraveaza sau nu se amelioreaza dupa 2 saptamani de tratament.
Sarcina:
Experienta clinica nu a demonstrat toxicitate materna sau fetala in cazul utilizarii in timpul sarcinii.
Studiile non-clinice la animale nu au evidentiat efecte embriotoxice sau teratogene.
Nu se recomanda administrarea de Buscopan in timpul sarcinii, mai ales in primul trimestru de sarcina, decat dupa evaluarea raportului beneficiu matern/risc potential fetal.
Siguranta privind administrarea medicamentului in timpul alaptarii nu a fost inca stabilita.
Reactii adverse:
Ca toate medicamentele, Buscopan poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Pot sa apara reactii adverse de tip anticolinergic: xerostomie, constipatie, tahicardie, dishidroza, cresterea presiunii intraoculare, tulburari oculare de acomodare, retentie urinara, aceste reactii adverse sunt in general usoare si tranzitorii.
Foarte rar, au fost raportate reactii de hipersensibilitate, in special reactii cutanate. Au fost raportate cazuri izolate de anafilaxie, cu episoade de dispnee si soc.