Panzcebil R x 20 Drajeuri gastrorezistente
Producator: BIOFARM SA
Acest produs nu mai face parte din oferta farmacia-viridis.ro.
Indicatii:
Tulburari dispeptice datorate insuficientei secretorii a pancreasului exocrin, pancreatite cronice, boala fibrochistica a pancreasului, dispepsii cu steatoree, tulburari digestive prin exces alimentar.
Contraindicatii:
Hipersensibilitate la enzimele pancreatice de origine bovina sau porcina, bila de bovine, hemicelulaza sau la oricare dintre excipientii produsului, pancreatita acuta, acutizari ale pancreatitei cronice, afectare hepatica severa cu hiperbilirubinemie marcata, obstructie biliara si empiem al vezicii biliare.
Compozitie:
Un drajeu gastrorezistent contine pancreatina 200 mg, bila de bovine 25 mg, hemicelulaza 5 mg si excipienti: nucleu - clorura de sodiu, carbonat de calciu (E 170), amidon de porumb, carmeloza sodica 7HF (1500 - 2500 mPa.s), dioxid de siliciu coloidal anhidru, talc, acetoftalat de celuloza, propilenglicol, polisorbat 80, ulei de ricin; strat de drajefiere - sucroza, gelatina, talc, dioxid de titan (E 171), carbonat de calciu (E 170), ceara Carnauba micronizata.
Mod de administrare:
Doza recomandata este de 1-2 drajeuri gastrorezistente de 3 ori pe zi, la sfarsitul meselor. Drajeurile gastrorezistente se inghit intregi, cu putina apa.
Precautii:
Daca simptomele digestive persista sau se agraveaza in timpul tratamentului, este necesara reevaluarea clinica si terapeutica.
Sarcina:
Datorita absentei datelor privind utilizarea in timpul sarcinii si alaptarii in aceste perioade produsul se va utiliza numai daca este absolut necesar, dupa evaluarea atenta a raportului beneficiu matern/risc potential pentru fat, respectiv sugar.
Reactii adverse:
La copii administrarea de doze terapeutice mari poate determina aparitia stomatitei si a leziunilor perianale. La pacientii la care se administreaza tratament de substitutie cu enzime pancreatice, au fost raportate diaree, constipatie, tulburari digestive, greata si reactii alergice. Rareori in cazul utilizarii unor doze mari de pancreatina au fost raportate hiperuricemie si hiperuricozurie. La copiii cu fibroza chistica la care se administreaza doze mari de pancreatina au fost raportate ocluzii intestinale si colita.