Strepsils Intensiv Miere Si Lamaie x 24 Pastile
Producator: RECKITT BENCKISER
Acest produs nu mai face parte din oferta farmacia-viridis.ro.
Indicatii:
Indicat in calmarea durerii si a inflamatiei gatului ce insotesc raceala, laringita sau amigdalita.Calmarea durerii si a inflamatiei este de asteptat sa apara dupa 30 de minute de la administrarea unei pastile.
Contraindicatii:
-daca sunteti alergic (hipersensibil) la flurbiprofen la alte AINS sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului;
-daca aveti sau ati avut ulcer gastro-duodenal;
-daca ati avut vreodata bronhospasm, rinoree insotita de mancarime la nivelul narilor sau urticarie dupa administrarea de flurbiprofen sau alte AINS;
-daca aveti insuficienta cardiaca severa;
-daca sunteti in ultimul trimestru de sarcina.
Compozitie:
Substanta activa este flurbiprofenul. Fiecare comprimat contine flurbiprofen 8,75 mg.
Celelalte componente sunt: macrogol 300, hidroxid de potasiu, aroma de lamaie, levomentol, glucoza, zahar si miere.
Mod de administrare:
Adulti si copii peste 12 ani
Doza recomandata este de o pastila Strepsils Intensiv Miere Si Lamaie (8,75 mg flurbiprofen) la fiecare 3-6 ore, in functie de gravitatea simptomelor; doza maxima este de 5 pastile (43,75 mg flurbiprofen) in 24 de ore. Durata tratamentului nu trebuie sa depaseasca 3 zile.
Copii
Nu este indicat la copii cu varsta sub 12 ani.
Precautii:
-daca aveti sau ati avut astm bronsic;
-daca aveti boli ale rinichiului, inimii sau ficatului;.
-daca aveti risc de sangerare;
-daca aveti antecedente de afectiuni digestive;
Daca survine o sangerare sau o ulceratie gastro-intestinala in timpul tratamentului cu flurbiprofen, administrarea medicamentului trebuie intrerupta.
Medicamente precum flurbiprofenul se pot asocia cu un risc usor crescut de aparitie a atacului de cord („infarct miocardic”) sau a accidentului vascular cerebral. Riscurile de orice tip sunt mai probabile la doze mari si in cazul tratamentului de lunga durata. Nu depasiti doza si durata de 3 zile recomandate pentru tratament.
Daca aveti probleme cardiace, accident vascular cerebral în antecedente sau considerati ca ati putea fi in situatie de risc din cauza acestor afectiuni (de exemplu, daca aveti hipertensiune arteriala, diabet zaharat, valori crescute ale colesterolului sau sunteti fumator) trebuie sa discutati despre tratament cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul.
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fara prescriptie medicala in special:
-alte AINS deoarece efectele acestora se pot cumula cu ale flurbiprofenului;
-anticoagulante (medicamente care impiedica formarea cheagurilor de sange) deoarece se poate prelungi timpul de sangerare;
-litiu deoarece flurbiprofenul poate reduce rata de eliminare a acestuia;
-antihipertensive (medicamente care scad tensiunea arteriala in cazul in care aceasta a fost crescuta) deoarece efectul acestora poate fi diminuat;
-mifepristona (efectul acesteia poate fi redus de catre AINS in intervalul de 8 – 12 zile dupa administrarea ei);
-chinolone (pentru tratamentul infectiilor) deoarece AINS pot creste riscul de aparitie a convulsiilor asociate cu administrarea acesteia.
Sarcina:
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
In primele 5 luni de sarcina, AINS se pot utiliza pe o perioada cat mai scurta, la recomandarea medicului, daca este absolut necesar. Utilizarea AINS in ultimele 4 luni de sarcina poate determina inchiderea prematura a canalului arterial la fat si o crestere persistenta a tensiunii pulmonare la nou-nascut. Prin urmare administrarea in ultimele 4 luni de sarcina este
contraindicata.
Flurbiprofenul se excreta in laptele matern in concentratie foarte mica; ca masura de precautie se recomanda evitarea administrarii in timpul alaptarii.
Reactii adverse:
Ca toate medicamentele, poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Foarte rare
Ingalbenire a pielii, anemie aplastica, scadere a numarului de granulocite sau de trombocite din sange (fara a se stabili insa o relatie de cauzalitate cu administrarea flurbiprofenului).
Cu frecventa necunoscuta:
Indigestie, greata, varsaturi, sangerari gastro-intestinale, diaree, ulceratii ale mucoasei bucale, exacerbare a simptomelor ulcerului gastric sau duodenal, perforatie gastrica, iritatii tranzitorii ale mucoasei bucale, retentie de fluide, edem, tulburari ale gustului, ameteli, tulburari ale vederii, urticarie, edem la nivelul fetei, limbii sau gatului, crize de astm bronsic, reactii anafilactice, eruptii trecatoare pe piele, de diferite tipuri.
Reactiile adverse raportate in asociere cu tratamentul cu AINS au fost edemul, hipertensiunea arteriala si insuficienta cardiaca.
Medicamente precum flurbiprofenul se pot asocia cu un risc usor crescut de aparitie a atacului de cord („infarct miocardic”) sau a accidentului vascular cerebral.