Visine Solutie Oftalmica 5ml
Producator: PFIZER
Acest produs nu mai face parte din oferta farmacia-viridis.ro.
Indicat in ameliorarea senzatiilor de arsura locala, iritatie, mancarime oculara, durere oculara si a lacrimarii excesiva.
- Daca sunteti alergic (hipersensibil) la clorhidrat de tetrizolina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament;
- Daca aveti o boala numita glaucom cu unghi inchis – caracterizata de cresterea tensiunii in ochi sau risc de glaucom cu unghi inchis;
- La copii cu varsta mai mica de 2 ani;
- Daca sunteti insarcinata sau alaptati;
- Daca aveti iritatii ale ochiului datorate unor infectii bacteriene sau unor corpi straini.
Substanta activa este clorhidratul de tetrizolina 1 ml picaturi oftalmice solutie contine clorhidrat de tetrizolina 0,5 mg.
Celelalte componente sunt: clorura de sodiu, edetat disodic, acid boric, clorura de benzalconiu 50%, borax, apa purificata.
Adulti adolescenti si copii cu varsta mai mare de 2 ani:
Doza recomandata este de 1-2 picaturi în ochiul afectat (in sacul conjunctival) de 2-3 ori pe zi.
Purtatorii de lentile de contact trebuie sa le scoata inainte de administrarea picaturilor si sa le reintroduca dupa cel putin 15 minute de la administrare.
Dupa desurubarea capacului, flaconul se pozitioneza cu orificiul in jos. Pentru a permite curgerea picaturilor, se preseaza usor peretii flaconului. Se da usor capul pe spate si se aplica in sacul conjunctival numarul de picaturi recomandate.
Pentru a preveni contaminarea picuratorului si a solutiei, se va evita atingerea acestuia de pleoape, suprafete invecinate sau alte suprafete. Flaconul se pastreaza inchis intre administrari.
Visine nu trebuie utilizat timp indelungat (se utilizeaza 7-10 zile).
Daca se utilizeaza mai mult de un medicament cu administrare topica oftalmica, celelalte medicamente trebuie administrate separat, la interval de 15 minute.
Daca aveti impresia ca efectul produsului Visine Classic este prea intens sau prea slab, adresati-va medicului sau farmacistului.
Adresati-va medicului daca aveti;
-glaucom;
-daca aveti infectii ale ochilor, corpi straini in ochi sau arsuri chimice ale ochilor;
-daca aveti durere intense la nivelul ochiului, durere de cap, scadere rapida a vederii, aparitia brusca a miodezopsiilor (puncte, linii, musculite zburatoare sau alte particule care pot apare in campul vizual), inrosirea accentuate a ochilor, o sensibilitate exagerata a ochilor la lumina sau vedere dubla;
-boli cardiace severe incluzand tulburari ale ritmului inimii, boli ale vaselor de sange ale inimii,cresteri ale tensiunii arteriale care nu sunt controlate cu medicamente, feocromocitom, o marire a prostatei, hipertiroidie, diabet zaharat (in special cand diabetul nu este controlat adecvat), rinita sau keratoconjunctivita sicca sau in cazul tratamentelor cu inhibitori de monoamino-oxidaza sau alte medicamente cu potential de crestere al tensiunii arteriale.
Daca purtati lentile de contact moi, lentilele de contact trebuie îndepartate inaintea administrarii picaturilor si nu trebuie reaplicate mai devreme de 15 minute.
Sarcina
Nu este recomandat in timpul sarcinii si la femei aflate la varsta fertila care nu utilizeaza masuri contraceptive.
Alaptarea
Nu exista date privind eliminarea clorhidratului de tetrizolina in laptele matern. Ca urmare, utilizarea tetrizolinei trebuie evitata in timpul alaptarii.
Ca toate medicamentele, poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Mai putin frecvente: cefalee, senzatie de oboseala, ameteala, greata, nervozitate. Pot sa apara senzatii de usturime, de arsura, de intepatura la nivelul ochilor si inrosirea ochilor.
Rare: vedere neclara, iritatie conjunctivala, midriaza (dilatatia pupilei); urmatoarele reactii adverse pot aparea mai ales in cazul administrarii pe o perioada lunga de timp, in supradozaj sau la copii: palpitatii, tremuraturi, cresterea tensiunii arteriale, transpiratie.
In cazul administrarii pe termen lung a fost depistat un singur caz de keratinizare conjunctivala cu lacrimare si ocluzia (blocarea) carunculei lacrimale.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.